Farmasi paleta sjenila - recenzija // Farmasi Eyeshadow Palette Review (Vice Brown)

listopada 08, 2017


(ENGLISH VERSION BELOW)

Hello, hello!

Prije nego počnem pričati o današnjoj temi, samo želim reći da će dosta sljedećih postova biti o Farmasi proizvodima zbog toga što sam prikupila lijepu hrpicu u posljednje vrijeme, a svoje mišljenje želim podijeliti s vama. Oukej. :D

Okej. Danas je na repertoaru nova Farmasi paleta sjenila za oči. U katalogu su izašle dvije neutralne trio palete, Warm Nudes i Vice Brown, a ja sam se odlučila za Vice Brown. Pakiranje je od čvrstog kartona i na magnetsko zatvaranje te ima malo ogledalo i četkicu (koji su u mom slučaju neupotrebljivi) kao i zaštitnu foliju.

Iako paletica ima samo tri sjenila, može se kombinirati i za večernje izlaske i za svakodnevni look jer ima i shimmer, i neutralnu nijansu i malo tamniju.

Roskasti champagne shimmer je preeedivan – najbolje ga je nanositi prstima ili mokrom četkicom s tim da tad izgleda više metallic. Skroz je nekako mekan i baršunast i lako je nadogradiv. Ja sam ga koristila u unutarnjem dijelu oka, ali i preko cijelog kapka.

Sljedeća nijansa je savršena neutralna za pregib – mix smeđe i prigušene narančaste. Mekana je (iako ne toliko kao shimmer) i predivno se blenda, a pigmentacija je wow!

I na kraju imamo smeđu – ona me se najmanje dojmila zbog boje jer takvih imam dosta u svojoj kolekciji, ali kao i kod prethodne nijanse pigmentacija je odlična, kao i proces blendanja.

Sve u svemu, ja sam oduševljena! Osim odlične pigmentacije (na slikama možete vidjeti da nema prevelike razlike sa i bez baze), lakog blendanja i minimalnog trusenja, ova sjenila su dugotrajna. Ja imam masne kapke i uvijek stavljam bazu, ali često mi se događa da mi se sjenila skupe na pregibu i sve se na kraju zamrlja. Ali, ljudi moji, ovo je trajalo 9 sati (čak se nisu skinuli ni s donje strane, s donje vodene linije, kako li već :D)!! Također, imaju blagi miris, nekako puderast, ali to se na kapcima naravno ne osjeti. Usudila bih se reći da – what, what?! – kvalitetom podsjećaju na holy grail paletu – ABH Modern Renaissance. I to mi je zaista jedan veliki WOW s obzirom da je ovo kataloška prodaja (ne umanjujem vrijednost), ali dosadašnje iskustvo s primjerice Avonovim paletama mi je ne baš dobro, niti su pigmentirane niti dugotrajne. Farmasi je još jednom pokazao kako je brend na koji svaka šminkoholičarka treba obratiti pažnju i dokazao da ono što je kvalitetno, ne mora nužno biti skupo (trenutno je u katalogu 38 kn).

To bi za ovaj post bilo sve od mene. Sviđa li vam se paletica? Kakvo je vaše iskustvo s Farmasi proizvodima? Baš me zanima, tako da slobodno pišite u komentarima. J
Hello, hello!

Before I start writing about today's topic, I just want to say that many of the upcoming posts will be about Farmasi products because I have collected a nice pile lately, and I want to share my opinions with you. Okaaay. :D

Okay. So, in today's repertoire is the new Farmasi eyeshadow palette. Two neutral, trio palettes – Warm Nudes and Vice Brown – came out in the catalogue, and I decided to purchase the Vice Brown. The packaging is made of a cardboard with a magnet closure and has a little mirror and a brush (which are unusable in my case) as well as a protective foil.

Although the palette has only three shades, it is suitable for both evening and everyday looks as it has a shimmer, a neutral and a dark shade.

A rosy champagne shimmer is beauuutiful – it is best to apply it with fingers or a wet brush, although then it looks more metallic. It's soft, velvety, and easily buildable. I used it in the inner corner but also across the entire lid.

The next shade is a perfect neutral for the crease – a mixture of brown and dimmed orange. It's soft (although not as much as the shimmery one), blends beautifully, and the pigmentation is just WOOOW!

And the last shade is a warm brown – the colour didn't impress me because I have enough of those already in my collection, but as was the case with previous shades, the pigmentation is excellent as well as the blendability.

All in all, I am thrilled! Apart from the excellent pigmentation (you can see on the pictures that there is really no difference if you use an eyeshadow primer or not), easy blending process and minimal fallout, these eyeshadows are really long-lasting. I have oily eyelids and I always put an eyeshadow primer but it often happens to me that the shadow creases and everything eventually gets messy. But, buuuut, these lasted for nine hours on my eyes (the shadows didn't even get off from the bottom line)!! Also, they have a nice powdery smell, but you can't feel that on the eyelids, of course. I would dare to say that – what, what?! – this palette resembles the holy grail of all the eyeshadow palettes – the ABH Modern Renaissance. Yes, you read it right. And that is a big WOW because this is a catalogue sale (I do not diminish the value of this way of selling), but the experience I had with, for example, Avon palettes is terrible – they are neither pigmented nor long-lasting. Once again, Farmasi showed that they are a brand which every makeupholic should pay attention to, and proved that what is of good quality, does not necessarily need to be expensive (currently the palette costs 38 kunas – around 5 euros).


That would be all for this post. Do you like the palette? Do you have any experience with Farmasi products? I really want to know, so feel free to write in the comments section below. Thanks for reading! JYou Might Also Like

0 komentari