Farmasi lakovi za nokte

rujna 29, 2017Jesen je moj novi početak i zato dobrodošli još jednom u moj kutak!

Prije par mjeseci otkrila sam turski brand Farmasi. Moj mozak je na riječ „turski“ to odmah izjednačio s „odličan“ jer kako proizvodi iz zemlje koja je izrodila Emira, Kemala i ostale mice mace mogu biti loši?! Šalu na stranu (a možda se i ne šalim :D), pomislila sam da ne može biti loše jer me ni Golden Rose ni Flormar nisu razočarali. I tako sam, kao svaki drugi zaluđenik šminkom, naručila podosta proizvoda, a prvi na redu za isprobavanje bili su lakovi.

Prije same narudžbe googlala sam čisto da vidim nijanse jer nisu baš najvjernije prikazane u katalogu, kad gle čuda, Nina na par blogova pročita da su lakovi curama, blago rečeno, grozni – da ne traju dugo, da se ne nanose lijepo i da smrde na kineske lakove. I tu sam stala sama sa sobom: „Joj, pa neću naručiti nešto što ne valja. Ali, samo su 5 kuna (da! Bilo je sniženje, mislim da su sad 12). Pa neću propasti za 5 kn ako i ne valjaju.“  I tako sam naručila 3 komada.

Prvo što moram reći je to da, što se tiče smrada – mirišala sam ostale lakove koje imam i svi mi „smrde“ jednako (jedini koji mirišu su oni od L'Oreala u lijepoj, kraljevskoj bočici). Ja ne gledam kvalitetu laka s obzirom na miris tako da neću dalje o ovome, a niti mi taj miris/smrad smeta.  I drugo, uvijek stavljam bazu i gel top coat pa možda zbog toga nemam previše problema s trajanjem lakova. J

Sad idemo malo više o bojama i kvaliteti. Kao što sam rekla, naručila sam 3 laka, a brojevi su: 27, 49 i 95.
Iako u katalogu ne piše, a ni na samim bočicama (to mi je minus) nijanse 27 i 95 pripadaju gel lakovima, gušći su, kremasti i imaju širu četkicu, dok je nijansa 49 „obični“ lak, rjeđi je (iako ne previše rijedak)  i ima tanju četkicu.
27 – ovakve nijanse najviše volim na noktima – nešto kao mauve, deep pink. Lijepo se nanosi i jedan je sloj dovoljan, ali ja uvijek nanosim lak u dva sloja ma koliko dobar on bio. Trajao je 5 dana na noktima (vjerujem da bi izdržao još dan-dva, ali sam vadila krompire – da, elitni život mlade Nine :D). Jako sam zadovoljna ovim primjerkom i još ćemo se družiti.


95 – zato sam s ovim posvađana, ali samo zbog boje. Nikako ne volim ovakve roze lakove na noktima na rukama, znači NI KA KO. Ako izuzmemo boju, i za ovu nijansu smatram da je kvalitetna. Isto se nanosi kao i 95, no njega sam držala 3 dana i skinula jer jednostavno nisam mogla više. :D


49 – gore sam napisala da se ova nijansa razlikuje od ostale dvije po svojoj strukturi i četkici, i nadodajem da ju je potrebno nanijeti u 3 sloja ako se želi postići baš ova deep red, burgundy boja. Ne volim tanke četkice tako da mi je to minus, aliiiii - ovaj lakić je rekorder i izdržao mi je 7 dana :D Nokti na fotki slikani su šesti dan i prilično se dobro drže J


Sve u svemu, jako sam zadovoljna ovim lakovima. Trajali su mi duže i od Eveline i pojedinih China Glaze lakova. Jedino što mi ajmo reći smeta su bočice jer ne piše iz koje su linije, a to ni ne piše nažalost u katalogu (bar nije kad sam ja naručivala), ali sam izgled bočica mi je lijep.

Jeste vi naručili neki od Farmasi lakova? Stvarno me zanimaju vaša iskustva tako da mi pišite u komentarima! Do sljedećeg posta šaljem zagrljaje!

You Might Also Like

0 komentari