I Heart Makeup - I Heart Chocolate // Recenzija

srpnja 13, 2017

Hello :)
Dobrodošli na moj prvi post! Ne mogu opisati svoju trenutnu sreću zbog toga što sam napokon krenula s pisanjem o meni omiljenim stvarima - dekorativnoj i preparativnoj kozmetici, krpicama, aksesoarima i svemu što me veseli. To je nešto što želim već jako dugo, ali nikako nisam uspjela skupiti hrabrosti i početi. Ali, uz podršku prijatelja, napokon sam se nagovorila. No, da ne dužim s ovim uvodom, bacit ću se na svoju prvu temu, a to je, kao što se i iz naslova može vidjeti, recenzija preeedivne I Heart Chocolate palete. 

Paletu sam kupila na Pink Pandi kad je bila na sniženju (a sniženja na Pink Pandi su česta) no, redovna cijena je 97,99 kn. Malo razočaranje odmah na početku - trenutno je rasprodana, no ne bojim se da uskoro neće doći!

Kao što vjerojatno svi već znamo, ova paleta je dupe za hvaljenu Chocolate Bar paletu od Too Faced-a. O toj paleti ne mogu suditi jer je ne posjedujem, no zato mogu reći "riječ-dvije" o ovoj slatkoći. I da mi se nijedno sjenilo ne sviđa, bila bih sretna zbog samog izgleda palete. Polurastopljena čokolada koja nije za jesti? A usput i mrvicu miriše na čokoladu? Raj za mojih par (desetina) kilograma viška (he he). Šalu na stranu, paleta je predivna. Zbog nje sam počela gledati na svoju kolekciju šminke kao na kolekciju igračaka. Moramo se i mi "odrasli" s nečim igrati, zar ne? Osim vanjske ljepote, ni kvaliteta pakiranja nije razočarala. Paleta ne izgleda "jeftino" kao dosta proizvoda iz ovog cjenovnog ranga. Pakiranje je čvrsto i pomalo teško pa ni pri slučajnom padu (dogodilo se) ne može se tako lako razbiti. Ja svoje palete čuvam u kutijama tako da mi je super što su na poleđini prikazane boje što mi omogućava lakši odabir sjenila. 

Paleta sadrži i foliju na kojoj su napisana imena sjenila. Obožavam imena za razliku od dosadnih brojeva. Ali, više bi mi odgovaralo da su imena napisana na samu paletu (ako se razumijemo) jer mi se  folija uvijek izgužva, ako se šminkam na balkonu odleti, isprlja se i da ne nabrajam što sve ne. Također se dobije i klasična četkica kakva se dobije u skoro svim paletama, na kojoj su s obje strane spužvice i koju rijetki koriste (ni ja nisam među njima :D).
Hajdemo sad malo o samim sjenilima. Na prvi pogled vidimo da je ovo paleta toplih i neutralnih tonova koji su ujedno meni i najdraži i najviše za njima posežem. Paleta se sastoji od 16 nijansi  gdje prevladava shimmer. Meni su ionako mat sjenila najmanje draga pa mi je ovo još jedan plus. Općenito o kvaliteti mogu reći - O D L I Č N A ! Većina sjenila ima savršenu pigmentaciju, na dodir su mekana, kremasta, lako klize pri nanošenju, lako se blendaju - ma sve 5! Jedina mana (opet ću napisati, općenito) je što se sjenila truse, neka više, neka manje. Sad ću reći ponešto o svakom sjenilu.

You Need Love - ovo je najlošije pigmentirano sjenilo u paleti i malo se trusi; s druge strane, kremasto je i lako se blenda. 

Thank Friday - i ovdje pigmentacija nije baš najbolja no, može se iskoristiti kao podloga; ne trusi se.

More! - kremasto zlatni shimmer - ljubav; pigmentacija je odlična, još više dolazi do izražaja ako se nanese mokrom četkicom.

Smooth Criminal - topli smećkasto-bakreni shimmer; kremast s odličnom pigmentacijom i ne trusi se.

Chocolate Love - zlatni shimmer - ljubav na prvi pogled: pigmentacija je odlična, kremast, ne trusi se.

Piece Me Together - mislim da mi je ovo najmanje drago cjenilo u cijeloj paleti; previše se trusi i uopće nije dobro pigmentirano, što se ne bi reklo na prvi pogled.

One More Piece - savršeno neutralno mat sjenilo za pregib kapka; ne trusi se i kremasto je.

Pleasure Girl - također je odlično za pregib, kremasto i ne trusi se.

Meet Chocolate - od ovog sjenila sam očekivala mrvicu više, nije pigmentirano (ni baza ne pomaže),  malo se trusi.

You Need More - kremasto, pigmentirano, jedino što se malo trusi, ali opraštam mu :D

What A Way To Go - what a way to make an eyeshadow - odlično!!  bordo/trula višnja sa sitnim ljubičasto-zlatno-pinky 
shimmerom; savršeno pigmentirano i ne trusi se.

Love Torn - tamniji shimmer od prethodnog, više baca na smeđe sa zlatnim česticama; malo se trusi no, pigmentacija je odlična.

Stolen Chocolate - mat sivo-smeđa nijansa; ne trusi se, pigmentacija je dobra.

Unforgivable - sivo sjenilo s ljubičasto-pinky shimmerom; kao i Piece Me Together previše se trusi; pigmentacija je ok, ništa posebno.

Love Divine - savršena shimmer nijansa, izrazito pigmentirana, kremasta i baš dugo traje.

Endorphins Ready! - ovo mi je bilo najveće iznenađenje jer općenito ovakva sjenila u paletama ne budu kvalitetna, no ovo: pigmentacija, shimmer, ne trusi se, kremasto - VRH! Fotografija ispod prikazuje swatch-eve s bazom (koristila sam Maybelline Color Tatoo u nijansi Creme De Nude).


Fotografija ispod prikazuje swatch-eve bez baze.


I za kraj jedan brzinski makeup look u kojem sam koristila Thank Friday, More! i What A Way To Go.

Sve u svemu, paleta mi se zaista svidjela i od srca bih je svakom preporučila. Vjerujem da će se moja kolekcija paleta povećati za još koju ljepoticu iz ove linije. 

Hvala na čitanju i čitamo se uskoro opet! xoxoYou Might Also Like

0 komentari